Oefentherapie Mensendieck .... wat doen wij?

Pijnklachten

Als kind hebben we leren staan, lopen en bukken. Bewegen gaat automatisch en we denken er niet vaak over na. Maar als er iets mis gaat – bijvoorbeeld door verkeerd tillen - kan staan, zitten, lopen of tillen pijnklachten geven. Veel voorkomende klachten zijn pijn in de rug, nek, schouders. Oefentherapie Mensendieck is een goede behandelmethode om deze en andere klachten te verhelpen.

Samen de klacht verhelpen

De Oefentherapeut Mensendieck kijkt samen met u naar uw gehele lichaamshouding en manier van bewegen in het dagelijks leven. Een verkeerde houding of beweging kan pijn veroorzaken. U leert hoe u die verkeerde gewoontes kunt veranderen met behulp van spier-, houdings- en ademhalingsoefeningen. Het gehele lichaam wordt hierbij betrokken. De oefeningen worden voor de spiegel uitgevoerd, zodat u de spierspanning en gewrichtsbewegingen kunt zien.

U wordt uw eigen coach

Door de oefentherapie leert u om uw klacht te begrijpen en er adequaat op te reageren. Zo leert u thuis en op het werk u gewoontehoudingen zelf te verbeteren en leert u optimaal te bewegen.

Voor iedereen

Oefentherapie Mensendieck is geschikt voor iedereen met klachten ongeacht de leeftijd. Kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen.

Conclusie:

Wij als Oefentherapeuten Mensendieck kijken verder dan de klacht en doen meer dan symptoombestrijding. Wij gaan naar de bron en pakken samen met u de oorzaak aan. Vind u dat zelf ook zinvol, dan bent u bij ons aan het goede adres!

Wat kunt u van ons verwachten?

  • Actieve begeleiding door de behandelend therapeut
  • Stimulering van uw eigen inzet bij de therapie
  • Individueel oefenprogramma afgestemd op uw klacht
  • Begeleiding bij uw persoonlijke werk en leefomstandigheden
  • Inzicht verkrijgen in uw houding en beweging
  • Zo nodig behandeling en begeleiding thuis of op het werk

Voor meer informatie verwijzen we u naar www.oefentherapie.nl