Deze zwangerschapscursus waarbij jij centraal staat is gebaseerd op de Mensendieck methode.

De cursus helpt je om jouw lichaam te leren kennen en goed met de veranderingen om te gaan. Door te oefenen ga jij met vertrouwen de verschillende fasen van de zwangerschap en de bevalling tegemoet.

Daarnaast wordt er volop aandacht besteed aan het bewegen in het dagelijks leven en hoe om te gaan met je buik in het ADL.

Deze zwangerschapscursus zal je voorbereiden op je bevalling en allerlei zaken daarom heen en hoe je daar mee om kan gaan, zoals bijvoorbeeld hoe de weeën opgevangen kunnen worden. Er worden ademhalings-, ontspannings- en concentratieoefeningen gegeven die voor een goede voorbereiding op je bevalling zullen zorgen.

Tevens wordt er informatie gegeven over de zwangerschap en de eerste tijd na de bevalling.. Er zullen oefeningen gegeven worden die zwangerschapsklachten kunnen voorkomen of helpen te behandelen. Door deze individuele cursus te volgen is er genoeg ruimte om eventuele klachten te behandelen.  

De cursus zal verzorgd worden door een ervaren Oefentherapeute Mensendieck waardoor jij maar ook je partner gereed zullen zijn voor deze mooie gebeurtenis.

Je volgt 9 lessen van een half uur, waarvan 7 lessen vóór de bevalling en 2 na de bevalling. Je wordt verzocht om een handdoek mee te nemen en makkelijk zittende kleding.

De kosten voor de individuele zwangerschapsbegeleiding worden voorgoed als u aanvullend verzekerd bent.

 

Voor meer informatie of aanmelden kunt u onderstaande contactgegevens gebruiken.

Yvette de Reeper & Fieke Vos
Telefoon: 06 18170002 / 073 6 420 828
E-mail:
otm.ydereeper@home.nl
Website:
http://www.gezondbewegenkan.nl/

 

Locatie cursus:
Praktijk Oefentherapie Mensendieck
Locatie de Roshoeve

Striensestraat 35

5241 AW Rosmalen